Sisältöön »
  • Facebook
  • Instagram
lsf-0352web1810861003.jpg
 

Puistolinna

Liiketilan porraskuilu umpeen ja vanhan tiiliseinän innoittamana luotiin asukkaille viihtyisä koti -

Näin 80 -luvun muotiputiikista kuoriutui upea asunto Puistolinnaan!

Onnistunut kokonaisuus oli taitavaa yhteistyötä niin asiakkaan kuin ammattilaistenkin välillä. Laatu-JJ Rakennus Oy ja sisustussuunnittelija Riikka Koistinen tekivät tässäkin asiakkaiden toiveista totta. Puistolinnaan remontoidun asunnon suunnittelussa päästiin rakentamaan kokonaisuutta, jossa asukkaiden toiveet, asunnon toiminnallisuus, valaistus, pintamateriaalit ja värit solmittiin onnistuneesti yhteen. Viimeisteltyä kädenjälkeä myöten. Tällaisissa kohteissa työn jälki korostuu. Ammattilaiset aloittavat tarkan työn jo pohjatöistä.

Lähtökohta, joka tässä oli liiketila, sekä asiakkaiden toiveet toteutettiin yhdessä neuvotellen ja useista vaihtoehdoista valiten. Hyvänä esimerkkinä yksilöllisestä suunnittelusta voidaan mainita, kuinka tämänkin kodin eteisen lattialaatat valikoituivat. Ne nimittäin muodostavat tyrmäävän kauniin kokonaisuuden, joka on väreiltään samaa maailmaa asukkaille rakkaiden posliiniesineiden kanssa.

Puistolinnaan remontoitu asunto oli iso kokonaisuus, joka sisälsi hyvin paljon myös erikoisrakentamista. Huomioon otettiin asukkaiden toiveiden lisäksi asunnon toiminnallisuus, valaistus, pintamateriaalit ja värit. Koska tilassa tehtiin paljon purkutöitä eli tilat purettiin rakenteita myöden auki, oli melkein kuin olisi päässyt tekemään kokonaan uutta asuntoa. Ainoastaan asuntoa rajaavat seinät ja ikkunat määrittivät raameja. Asukkaiden toiveissa oli saada entiseen liikehuoneistoon, jossa ei ollut alunperin edes märkätiloja, mahtumaan tilava olohuone, toimiva keittiö, sauna, kylpyhuone, kodinhoitohuone ja kaksi makuuhuonetta. Arjen luksusta huoneistossa on päämakuuhuoneen yhteydessä oleva toinen wc. Yhden seinän purkamisen yhteydessä löytyneet vanhat tiilet liitettiin jo säilytettäväksi päätetyn oleskelutilan tiiliseinän yhteyteen. Arvostus vanhoja rakennuksia ja niiden historiaa kohtaan näkyy lopputuloksessa. Tiilet on tehty Ankkalammin kohdalla olleen saviläven savesta ja ovat olennainen osa talon historiaa. Suuri oleskelutila, jonka yhteydessä on avokeittiö, tuo tilaan väljyyttä ja avaruutta. Tilaa asumiseen yhdistetyssä olohuone ja ruokailutilassa on enemmän kuin omakotitalossa, josta asukkaat huoneistoon muuttivat. Suurten linjojen lisäksi on otettu huomioon monia pienempiä yksityiskohtia. Pienet kauniit ja koristeellisetkin yksityiskohdat vaativat tarkkuutta ja ammattitaitoa. Esimerkiksi seiniä kiertää 35 sentin korkeudella lattiasta oleva lista, joka tuo syvyyttä ja mielenkiintoa seinäpintaan.

Uunin paikkaa keittiössä mietittiin pitkään, koska uunia ei ollut teknisesti mahdollista sijoittaa lieden alle. Paikka kuitenkin löytyi kekseliäästi saarekkeen päädystä. Tästä käytiin hieman pidempi keskustelu sekä kalusteasentajan, että asiakkaan kanssa. Onneksi he luottivat Riikan suunnitelmaan, sillä käytännössä tämä uunin paikka on osoittautunut asiakkaan mielestä erityisen toimivaksi ideaksi! Keittiönkin asentamisen suoritti Laatu-JJ:n oma asentaja.

Laatu-JJ huolehti remontin tarkasta työn valvonnasta aina aloituspalaverista loppukatselmukseen. Valvonnan merkitys korostuu yrityksen toiminnassa. Tämä näkyy mm. siinä, ettei remonttien jälkeisiä reklamaatioita juurikaan ole. Valvonnan ja suunnittelijan yhteistyö remontissa takaa kauniin ja toimivan lopputuloksen lisäksi säästettyä aikaa ja rahaa. Kun kokonaisuus pysyy hallinnassa, työt etenevät sujuvasti aikataulussa.

Tähänkin onnistuneeseen kohteeseen oli todella tärkeätä osata kuulla myös sellaiset toiveet, joita asiakas ei aina osaa ääneen kertoa.

 


Kuvia kohteesta

 
 

Muut kohteet